Sterkste man / vrouw

Sterkste Man
Zaterdag 29 april
Start 14.00 uur

Word jij op 29 april de ‘Sterkste Man van Loosdrecht’?

Zaterdag 29 april 2017, tijdens de Boer-en-Dorp Fair en de zeskamp organiseert stichting SLOEP m.m.v. Wout Zijlstra, de wedstrijd Sterkste Man van Loosdrecht.”
Wout Zijlstra was ooit de Sterkste man van Nederland en werd zelfs  derde van de wereld.
Dit evenement wordt in de middag gehouden en wij zoeken deelnemers aan deze wedstrijden.

Aanvang 14:00 uur.

Houd deze datum en deze tijd vrij in jouw agenda om aan dit spektakel deel te nemen of om te gaan zien. Wout Zijlstra zal ook enkele demonstraties geven van zijn kunnen en dat moet je beslist meemaken.

Biografie Wout Zijlstra (1964- )
De ouders van Wout Zijlstra hadden een slagerij en slachterij in IJlst. Wout moest zoals gebruikelijk al vroeg meehelpen. Tijdens een potje biljarten liet hij zich eens strikken voor een wedstrijd 'Sterkste Man' waar hij derde werd. Wout Zijlstra (Wolsum, 4 augustus 1964) is sindsdien een professionele Nederlandse krachtsporter en Sterkste Man van Nederland 2001. Hij is zich tijdens en vooral na de "Sterkste Man competities" gaan richten op de Highland Games, zowel nationaal als internationaal.

Tevens heeft hij tweemaal de Elfstedentocht uitgereden. Wout Zijlstra was van 2002 tot 2009 wereldrecordhouder "gewicht hoog gooien 25 kilo" (onderdeel van de Highland Games wedstrijden en ook op sommige "sterkste man" wedstrijden). Zijn record staat op 5,70 meter. Met de hier toegestane technieken is hij dus nog steeds 'wereldrecordhouder'.

Prestaties Wout Zijlstra

Sterkste man

• Winnaar Sterkste man van Nederland
  • Winnaar Sterkste man team van de wereld
  • Winnaar Grand-Prix sterkste mannen van de wereld in Nederland
  • Winnaar Superman van Holland en Open sterkste man van Nederland
  • Winnaar World Superman Games (Brazilië)
  • Derde plaats Sterkste man van de wereld (Marokko)
  • Winnaar Sterkste man van Friesland
  • Wereldrecord Timberwalk, in iedere hand 175 kg en 39 meter mee gelopen (Hongarije)

Highland Games

• Winnaar Champion of the Champions (Schotland)
  • Winnaar Wereld kampioenschappen meervoudig (5 onderdelen) Callander Schotland
  • Winnaar Europese kampioenschappen meervoudig
  • Winnaar Nederlandse kampioenschappen meervoudig
  • Winnaar World Grand-Prix Highland Games (Ierland)
  • Winnaar World series Highlandgames (Schotland)
  • Winnaar World Grand-Prix Highland Games (Brazilië)
  • Wereldrecord Gewicht hooggooien 25 kg over 5.70 meter

Andere sporten

• Winnaar- Noordelijke kampioenschappen Kogelstoten.
  • 2 maal Elfstedentocht geschaatst
  • 1 maal Alp d'Huez opgefietst voor het kankerfonds.